16 Years Of Finrg @ Nosturi Helsinki 31.03.2018

Huh huh mikä ilta! Siis ihan tajunnan räjäyttänyt bile niin rakkaan hardi saundin merkeissä. Tämä ilta oli todella rentouttava ja mahtavuutta omalla sarallaan. Tämmöistä hemmottelua kaipaa lisää… Pääsiäisen bile putken etappi 2/3

 

3 vuoden tauko minun laskujeni mukaan edellisestä Finrg bileistä Kaivohuoneella silloin. Scott Brown tällöin vieraana iloksemme. Tänä iltana väkeä tanssitti Darren Styles  + supports, hän oli ensimmäistä kertaa Suomessa keikalla.

Tänä iltana on semmoinen rytmiryhmä kasassa että tunnelma on pilalla jo siinä vaiheessa kun ohitetaan Mäntsälä. Aistitte kun tunnelma hetki hetkeltä pahenee rajusti kunnes syylliset ovat paikalla. Kolera pitkästä aikaa reissussa mukana. Finrgn houkutus oli ilmeisesti niin vahva että hänen oli pakko lähteä joraamaan Helsinkiin.

Tänään jos koskaan olisi pitänyt olla välittömästi klo 22 jälkeen paikalla. Niin kovat aloitus setit olivat molemmilla stageilla.

Klo 22 Alternative stage. Raul Ivalo aloitti alhaalla soitannan. Tämä setti meni todella vahvasti ohi sektoriin, en edes kerennyt kuvaa ottamaan.

Klo 22 Main stage. Nääsville predators aloitti ylhäällä soitannan. Tämä setti jumitti itseni ylhäälle aika vahvasti. Jätkät soittaa kyllä niin asiallista hardi saundia että sitä kannattaa tulla kauempaakin kuulemaan. Vahva suositus.

Kaksikon setistä muutama biisi bongaus. IIO – Rapture versiointi. Commander Tom – Are am eye? Versiointi.

Tänä iltana alakerran soitot eivät hävenneet yhtään yläkerran saundia. Etenkin mieltä lämmitti Britti freeform dj kaksikon soittelut. Oli vaikeuksia päättää että olisiko ylhäällä vai alhaalla nauttimassa laadukkaasta hyvästä musiikista. Rappuset tuli illan aikan varsin tutuiksi. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

Klo 22.45 Alternative stage. EE. Psyke saundien merkeissä mentiin tämä 45 minuuttinen. Ei tiennyt ollakko ylhäällä vai alhaalla?

Klo 23 Main stage. Riia. Styleä soittoon 45 minuutin ajaksi.

Klo 23.30 Alternative stage. Andy F. Tämä setti yllätti iloisesti vanhan liiton saundillaan. Alku setissä kuultu Commander Tom – Are am eye? Sattumalta tulin paikalle ja jumituin hetkeksi kuulemaan tätä sulosointua. Kunnes matka jatkui. Illassa alakerran parasta saundia Britti kaksikon kanssa jaetulle ykkössijalle.

Klo 23.45 Main stage. Alek Szahala & Carbon based live. Siis nimet jo itsessään takaa tämän live setin laadun. Teemun timanttiset spiikit kruunasi kokonaisuuden. Soitettu saundi enemmän kuin kohdallaan. Yksi illan parhaista main stagella.

Illan soittajat kotimaan osastolta oli todella onnistuneita valintoja omasta rosterista. Siellä on mistä ammentaa hyvää soittajaa, eikä kaikkia pysty ottamaan kerralla, tulisi pitkät bileet tai lyhyitä settejä. Ilta oli silkkaa mahtavuutta hardimman musiikin merkeissä.

Klo 00.15 Alternative stage. Solution (UK) & Greg Peaks (UK). Tämä oli selkeästi jaetulla ykkössijalla alakerran parasta illassa kun mietti.

Klo 00.45 Main stage. Proteus. Saundi oli rankkaa kuten saattoi odottaa. Jotenkin erikoinen oli setti tänään. Paljon biisejä omistettu skenessä kauan mukana olleille henkilöille. Setti päättyi arvoiseensa tribuutti kappaleeseen. Paikallaolijat sen tietävät.

Kyllä se vaan on niin että Finrg ja Säde organisaatiot ovat hardi saundin eliittiä. Molemmat tekevät bileitä laatutakuulla täydellä sydämellä. Kovia bileitä järjestävätkin.

Klo 01.30 Main stage. Darren Styles (UK). Kaveri soitti omaan korvaan hyvän setin hardi saundia ja tanssilattia tykkäsi silminnähden kuulemastaan. Darren kertoi tanssilattialle että on Suomessa ekaa kertaa ja tykkää olla täällä. Mikäs siinä kun porukka edessä tanssilattialla tykkää soitetusta musiikista. Main stagen parhaita illassa.

Klo 01.45 Alternative stage. Sasha F. Nyt oli niin rankkaa styleä soitossa että ei kyennyt jäädä kuuntelemaan settiä.

Tänä iltana oli todella paljon tuttuja liikkeellä. Heitäkin oli paikalla ketkä ei enää niin aktiivisesti käy bileissä (lue ei oikeastaan enää ollenkaan). Oli hieno nähdä että oli nuorempaakin väkeä löytänyt bileet ja soitetun rankemman saundin.

Klo 02.30 Main stage. Substanced & Horzi & Alchemist. Tämä setti meni aika vahvasti ohi sektoriin. Mutta mitä kavereiden saundia tuntee niin saundi on ollut varsin rankkaa.

Klo 02.45 Alternative stage. Reactor 4. HC mättöä korkealta ja kovaa. Puristetaan viimeisetkin mehut väestä tanssilattialla. On saattanut hiki tulla tanssijoilla.

Illassa oli positiivinen ongelma. Ollakko vai eikö olla? Ylhäällä vai alhaalla? Siinä vasta kysymys. Ratkaisu ongelmaan, ravaa rappusissa ylös ja alas koko illan ajan. Hyvä musiikki liikutti.

En muista koska näin ison mittakaavan hardi saundin bileissä on tullut oltua. Varmaan 3 vuotta sitten saman organisaation bileissä? Anyway, ilta oli todella täydellinen ja en ollut ainoa ihminen joka oli samaa mieltä asiasta. Tuli niin vanhat polkka bileet tuoreesti mieleen illasta. Sanon tämän taas kerran, tätä lisää! Tänä vuonna ilmeisesti olisi odotettavissa lisää tältä organisaatiolta. Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa.

Iso kiitos soittajille, kanssa bilettäjille, järjestäneelle taholle, nosturille loistavasta paikasta pitää bileet. Erikoismaininta tutuille ketä ei ole näkynyt bileissä vuosikausiin. Oli kiva nähdä teitä.

Pääsiäisenä olen saanut 3 iltana kokea hienoa bile tunnelmaa. Tähän asti 3 täysin erilaista eri genren bileitä takana pääsiäisenä ja hetkeäkään niistä en vaihtaisi pois. Vielä olisi yksi edessä ja taso ei laske. Kiva pääsiäinen.

Tämä blogi täyttää vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2467-16-years-of-finrg

https://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2018/03-Finrg_16v_310318/

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo loppusuoralla muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään. Vuoden 2018 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Helsinki Jungle Mafia pres 20 Years Of Klute (UK) @ Nosturi Helsinki 18.03.2016
  2. Club Spora – Finrg Label Night @ Gloria Tampere 14.12.2018
  3. 12 Years Of Finrg @ Venue helsinki 21.02.2014
  4. Hallmark NYE 2018 @ Nosturi Helsinki 31.12.2017
  5. Millennium 20th Anniversary @ Börs Turku 05.12.2018